Чому може перегрітися двигун і чим це небезпечно?

Чому важливо стежити за температурою мотора 

Більшість несправностей автомобіля можна розпізнати заздалегідь, поки ситуація не стала критичною. Інша справа — перегрів, здатний вивести з ладу двигун за кілька хвилин. Він застає більшість водіїв зненацька, а тому часто призводить до серйозних проблем. 

Через недостатню кількість охолоджуючої рідини, вплив високої температури негативно позначається на роботі всіх складових двигуна, його потужності і врешті-решт спричиняє поломку головки блоку циліндрів. У більшості випадків головка блоку циліндрів деформуються, що може призвести до необхідності її повної заміни, а в деяких випадках і повної заміни мотора. 

Важливо розуміти, що ймовірність перегріву двигуна справної системи охолодження майже нульова. Найчастіше його причинами стають: 

  • витік охолоджувальної рідини; 
  • обрив ременя помпи; 
  • розгерметизація системи охолодження; 
  • несправність термостата чи датчика температури; 
  • поломка вентилятора; 

Вчасне та професійне обслуговування захистить ваш автомобіль від перегріву двигуна, а вас від неприємних несподіванок. Щоб отримати якісний сервіс Mazda у Дніпрі, звертайтесь до офіційного дилера — компанії «Авто-Імпульс». Телефонуйте за номером +38 067 612 30 09, або приїжджайте за адресою: м. Дніпро, вул. Дніпросталівська, 30б (Лівий берег). 

#автоімпульсдніпро #автоімпульс #автоимпульс #автосервіс

СЛІДКУЙТЕ ЗА НАШИМИ НОВИНАМИ