Як поводитись за кермом у спеку?

Спекотний сезон — серйозне випробування для водіїв та їхніх автомобілів. Коли температура за вікном сягає +30 °С і більше, варто приділяти більше уваги технічному стану машини й дотримуватись особливих правил безпеки.    

Вирушаючи в дорогу влітку, постійно стежте за температурою двигуна! За перших ознак перегріву треба збавляти оберти двигуна й повільно зупиниться. Перед тим як піднімати капот й оглядати мотор, зачекайте кілька хвилин. Про всяк випадок возіть із собою запас охолоджувальної рідини.   

У найспекотніші години дня збільшуйте інтервал руху між машинами на трасі, оскільки перегрів механізмів і виділення смол з асфальту призводять до подовження гальмівного шляху. Оптимально — дотримуватися плавного режиму керування, уникаючи різких пришвидшень та гальмування. 

Влітку важко обійтись без кондиціонера, але треба користуватися ним розумно: зменшувати температуру в салоні поступово й не спрямовуйте потік холодного повітря в обличчя, щоб не застудитися. Уникайте й різкого охолодження лобового скла — воно може тріснути від перепаду температур.   

Ще кілька невеличких порад. Покладіть в авто сонцезахисні окуляри. Беріть із собою у дорогу не менше 2 літрів прохолодної води. Під час руху в міському заторі вмикайте режим рециркуляції, щоб не дихати вихлопними газами.   

А щоб поїздки завжди були максимально комфортними і безпечними, вчасно обслуговуйте автомобіль і перевіряйте його технічний стан. Записуйтесь до офіційного сервісу Mazda «Авто-Імпульс» за телефоном +38 (067) 612-30-09 або завітайте за адресою: м. Дніпро, вул. Дніпросталівська, 30б (Лівий берег)

#автоімпульсдніпро #автоімпульс #автоимпульс #автосервіс #mazda #автокондиціонер

СЛІДКУЙТЕ ЗА НАШИМИ НОВИНАМИ