Як правильно вибрати гуму для авто?

Характеристики шин і рекомендації з підбору

Якісні покришки служать довго, але теж мають обмежений ресурс. Зазвичай шини на легкових авто замінюють після 40–60 тисяч кілометрів пробігу або кожні 5–6 років. 

Ідеальний варіант — замінити зношену гуму покришками такої ж моделі. Це допоможе зберегти всі ходові якості автомобіля — швидкість, керованість, безпеку й комфорт

Але можна вибирати й інші моделі шин, орієнтуючись на рекомендації виробника, зазначені в інструкції з експлуатації авто або в настанові з сервісного обслуговування. 

Щоб правильно вибрати гуму, зверніть увагу на її ключові характеристики, які зазначають у такому вигляді: ширина / відносна висота профілю / R (діаметр). Наприклад, 245/35 R18 82T. Розглянемо, що означають ці позначення:

  • 245 - ширина в мм. Широкі шини роблять авто більш стійким, але збільшують тертя і, відповідно, витрати пального.
  • 35 - відносна висота профілю у відсотках від ширини. Високі шини збільшують дорожній просвіт і краще амортизують нерівності, а низькі поліпшують керованість.
  • R – тип конструкції шини (наразі більшість шин для легкових автомобілів радіального типу)
  • 18 - діаметр у дюймах. Гума великого діаметра має краще зчеплення з дорогою, але збільшує опір під час руху. Діаметр покришки має відповідати розміру колісного диска. 
  • 82 – індекс навантаження. В спеціальних таблицях є розшифрування даного індексу, завдяки яким можна визначити максимально допустиме навантаження на шину в кілограмах. 
  • T – індекс швидкості. В спеціальних таблицях є розшифрування даного індексу, завдяки яким можна визначити максимально допустиму швидкість в км/г.

Звичайно ж, варто враховувати й сезонність шин. Літні моделі встановлюють, коли середньоденна температура перевищує +5…+7 градусів, а зимові — коли вона опускається нижче цих позначок. 

Завітайте до офіційного дилера Mazda в Дніпрі, щоб придбати та встановити якісну гуму на своє авто! Чекаємо вас за адресою: вул. Дніпросталівська, 30б (Лівий берег). Записуйтесь на обслуговування за телефоном +38 (067) 612-30-09.

#автоімпульсдніпро #автоімпульс #автоимпульс #автосервіс #mazda #підбіршин #шиномонтаж

СЛІДКУЙТЕ ЗА НАШИМИ НОВИНАМИ