Як знизити витрати пального?

Як зробити своє авто економнішим

Паливна економічність — один із пріоритетів виробників автомобілів. Сучасні машини дбають не тільки про ваш комфорт, а й бюджет. Однак вам теж варто докладати певних зусиль, щоб зробити свій транспортний засіб економним.

Розповідаємо, як мінімізувати витрати палива:

  • Вибирати спокійний стиль керування. Рухайтесь рівномірно, уникаючи агресивних стартів і різких гальмувань, адже нажимаючи на педаль акселератора більше ніж на 70% двигун витрачає таку кількість палива, яка не відповідає динаміці. Тобто чим менше і плавніше буде натискатись педаль акселератора, тим менше витрати пального. Все це зменшить витрати й підвищить рівень безпеки на дорозі. 
  • Заправлятись тільки в перевірених місцях. Якісне пальне коштує дорожче, але його витрати будуть меншими. Крім того, ви заощадите на ремонті й обслуговуванні авто в майбутньому. 
  • Регулярно перевіряти тиск в шинах. Спущені колеса збільшують тертя — двигуну доводиться докладати більших зусиль, щоб підтримувати певну швидкість руху. Перевіряйте тиск хоча б 1 раз на тиждень. Розмір шин має відповідати рекомендаціям виробника, збільшений діаметр або ширина теж впливає. 
  • Користуватися кондиціонером тільки за потреби. Якщо погода дозволяє, краще увімкнути звичайну вентиляцію чи трохи опустити бокове скло. Запустивши кліматичну установку, ви збільшуєте витрати палива на 5–25%. (як уникнути тріщин лобового скла при користуванні кондиціонером, читайте тут: Як поводитись за кермом у спеку?)
  • Вчасно перевіряти та замінювати повітряний фільтр. Забитий повітряний фільтр перешкоджає проходу необхідній кількості повітря.
  • Уникайте руху з увімкненим головним світлом або протитуманними фарами, коли в цьому не має потреби або не вимагають ПДР. Увімкнене світло дає суттєве навантаження на генератор, який в свою чергу приводиться до руху двигуном, що теж веде за собою витрату палива.
  • До витрат палива часто призводить несправна гальмівна система, несвоєчасна профілактика гальмівних супортів призведе до підклинювання гальмівних колодок, що призведе до легкого гальмування в дорозі.
  • Намагайтесь вчасно обслуговувати авто. Двигун і трансмісія — складні вузли, що містять тисячі деталей. Якщо хоч одна вийде з ладу, це порушить роботу всієї системи, погіршивши динаміку та збільшивши витрати пального. Масло двигуна або трансмісії неналежної в’язкості теж буде призводити до збільшення витрат палива.
  • Часті запуски двигуна і короткі поїздки (до ~10 км) ДУЖЕ сильно підвищують витрати палива, так як двигун не встигає вийти на теплові робочі режими.

Регулярне ТО автомобіля — запорука його економічності! Довірте його професіоналам з офіційного сервісного центру Mazda в Дніпрі. Записуйтесь на обслуговування за телефоном +38 (067) 612-30-09 або завітайте за адресою: вул. Дніпросталівська, 30б (Лівий берег).

#автоімпульсдніпро #автоімпульс #автоимпульс #автосервіс #mazda #витратипалива #економіяпалива 

СЛІДКУЙТЕ ЗА НАШИМИ НОВИНАМИ