Як часто замінюють антифриз в авто?

Для чого потрібен антифриз і чому його потрібно оновлювати

У системі охолодження двигуна авто циркулює спеціальна рідина — антифриз. Вона має ширший температурний діапазон експлуатації, ніж вода, тому не замерзає на морозі й не кипить під час сильного нагрівання. До її складу також входять присадки, які захищають метал від корозії і сповільнюють зношування помпи. 

Класичний антифриз виготовляють на основі етиленгліколю, а його сучасні варіації — з пропіленгліколю та органічних кислот. З часом ці хімічні сполуки розпадаються, що погіршує властивості рідини. Саме тому антифриз потребує регулярної заміни

Регламент обслуговування системи охолодження двигуна встановлюється виробником авто. Зазвичай антифриз повністю змінюють кожні 90–120 тисяч кілометрів пробігу або кожні 6–8 років. Однак найновіші рідини з позначкою Long Life можуть використовуватися до 120–160 тис. км або до 10 років відповідно. 

Дуже важливо використовувати якісний антифриз, схвалений виробником машини. Категорично забороняється змішувати рідини, що містять різні хімічні сполуки. Небажано також додавати інший за типом антифриз або звичайну воду у систему охолодження — це може призвести до погіршення її роботи або виходу з ладу таких коштовних деталей, як помпа та радіатор.

Вибирайте якісні витратні матеріали для свого авто та довіряйте обслуговування професіоналам! Записуйтесь до офіційного сервісного центру Mazda в Дніпрі за телефоном +38 (067) 612-30-09 або завітайте за адресою: вул. Дніпросталівська, 30б (Лівий берег)

#автоімпульсдніпро #автоімпульс #автоимпульс #автосервіс #mazda #антифріз #антифриз

СЛІДКУЙТЕ ЗА НАШИМИ НОВИНАМИ