Чому необхідно змінювати гальмівну рідину в авто?

Нормативи обслуговування гальмівної системи в автомобілі.

Більшість сучасних легкових автомобілів має гідравлічну гальмівну систему. Натискаючи педаль, водій створює тиск рідини в замкнутому контурі. Вона притискає колодки до робочої поверхні диска чи барабана, збільшуючи тертя коліс об поверхню дороги і змушуючи машину сповільнюватися. 

Але замкнутий контур не означає повної герметичності. У ньому передбачено технологічні отвори та клапани, які допускають контакт гальмівної рідини з повітрям. Тому з часом вона поглинає вологу, поступово втрачаючи свої властивості. Якщо ігнорувати цей процес, рідина може закипіти, що призведе до відмови гальм. Відмова гальм це звісно крайня ситуація, а от розповсюджена ситуація, коли в гальмівній рідині багато вологи, деталі гальмівної системи починають покриватись корозією, це в свою чергу призводить до не ефективності гальмівної системи та дорогих ремонтів.

Регламент обслуговування гальмівної системи встановлюється виробником авто. З ним можна ознайомитись у сервісній книжці чи в інструкції з обслуговування транспортного засобу. Зазвичай рідину міняють кожні 2–3 роки або 30-40 тисяч кілометрів пробігу. 

Важливо звертати увагу не тільки на частоту обслуговування, а й на тип рідини. Вона має збігатися з рекомендаціями виробника. Тільки так можна забезпечити правильну роботу гальмівної системи, особливо в сучасних моделях з АБС, ESP та іншими електронними «помічниками». 

Вчасне обслуговування в авторизованому сервісному центрі — гарантія вашої безпеки! Звертайтесь до офіційного дилера Mazda в Дніпрі — компанії «Авто-Імпульс». Записуйтесь на діагностику й ТО за телефоном +38 (067) 612-30-09 або завітайте за адресою: вул. Дніпросталівська, 30б (Лівий берег).

#автоімпульсдніпро #автоімпульс #автоимпульс #автосервіс #mazda #гальмівнарідина #гальма

СЛІДКУЙТЕ ЗА НАШИМИ НОВИНАМИ