Як правильно вибрати та обслуговувати акумулятор для автомобіля Mazda?

Підбираємо батарею, яка забезпечить впевнений старт двигуна.

Акумуляторна батарея (АКБ) автомобіля має тривалий, але обмежений термін використання. Коли він добігає кінця, запас енергії сильно зменшується. Не варто чекати, поки стартер відмовиться запускати двигун — краще замінити деталь (АКБ) заздалегідь. Існує хибна думка, що АКБ необхідно міняти перед наступом холодів, але якщо термін служби АКБ добігає кінця, двигун може не запускатися і в 30 градусну жару, наприклад: Ви припаркувались, а вже через 30 хвилин стартер не крутить.

Розбираємося, як вибрати акумулятор для автомобіля «Мазда». 

Кращий вихід із ситуації — купити таку саму акумуляторну батарею. Це зручно та безпечно — автомобіль і надалі буде тішити легким стартом. Якщо ж необхідна модель знята з виробництва чи просто наразі недоступна, доведеться підбирати альтернативу. 

Щоб правильно вибрати акумулятор для автомобіля Mazda, зверніть увагу на характеристики ємності й пускового струму. В ідеалі, вони мають відповідати параметрам старої батареї чи рекомендаціям виробника автомобіля. Можна взяти модель із запасом ємності до 10–15%, але не більше,  інакше вона не заряджатиметься повністю. Можна тільки у випадку, якщо недоступна батарея яка відповідає параметрам рекомендованими виробником. Варто також враховувати розміри і полярність (розташування клем) АКБ. Вони повинні відповідати конструкції автомобіля — будь-які відмінності значно можуть ускладнювати заміну, тому краще їх уникати.

І ще один важливий нюанс. Якщо автомобіль Mazda обладнаний системою i-Stop (старт-стоп), потрібен потужніший акумулятор, наприклад типу AGM. Електроліт таких батарей «запечатано» ізоляцією зі скловолокна. Подібне рішення робить їх стійкими до циклічних навантажень — швидких розрядів і зарядів протягом коротких поїздок. В автомобілях обладнаних системами старт-стоп двигун запускається в десятки разів частіше, а при зупинках на світлофорах, коли генератор не працює, все електроживлення автомобіля лягає на АКБ. Батареї для машин із системою i-Stop дорожчі, але з ними вам не доведеться шукати відповідь на питання, як обслуговувати акумулятор з технологією AGM — весь сервіс для нього обмежується чисткою клем та перевіркою заряду, але регулярна зарядка АКБ зарядним пристроєм рекомендована. Зауважимо, при заміні АКБ, на деяких автомобілях обладнаних системами i-Stop, необхідно виконати ініціалізацію АКБ.

Хочете перевірити стан АКБ чи придбати оригінальний акумулятор для свого авто? Тоді чекаємо вас в нашому офіційному сервісному центрі Mazda «Авто-Імпульс» у Дніпрі за адресою: вул. Дніпросталівська, 30б (Лівий берег). Записуйтесь на діагностику й ТО за телефоном +38 (067) 612-30-09.

#автоімпульсдніпро #автоімпульс #автоимпульс #автосервіс #mazda #акумулятор #agm #акб #i-Stop

СЛІДКУЙТЕ ЗА НАШИМИ НОВИНАМИ