Заміна моторної оливи 5W30 на 0W20 залежно від сезону: що це дає і навіщо потрібно?

Для стабільної роботи двигуна автівки потрібно правильно підібрати оливу. Виробники японських автомобілів, зокрема Mazda, рекомендують використовувати оливу в’язкістю 0W20, тоді як більшість європейських компаній надають перевагу марці 5W30. Це пов’язано з особливостями конструкції двигунів. Олива 5W30 має ширший температурний діапазон, тому це універсальне рішення для будь-якого авто.

Коли й навіщо міняти оливу 5W30 на 0W20?

Попри те, що обидві оливи мають багато спільних характеристик, між ними є одна важлива відмінність — коефіцієнт в’язкості. Для 5W30 він становить 9,5 мм²/с, а для 0W20 — 5,6 мм²/с.

Оливу 0W20 рекомендовано заливати на зиму, оскільки вона:

  • спрощує запуск двигуна в морози завдяки зниженій в’язкості;
  • підвищує ККД мотора на 10–12%, що сприяє економії пального;
  • знижує робочу температуру двигуна завдяки зменшенню коефіцієнта тертя, запобігаючи появі високотемпературних відкладень на внутрішніх стінках циліндрів.

У теплу пору року варто використовувати оливу 5W30, бо завдяки більшій в’язкості вона забезпечить стабільну роботу двигуна в літню спеку.

Щоб швидко та якісно замінити моторну оливу в авто, зверніться в сервісний центр офіційного дилера Mazda в Дніпрі — компанії «Авто-Імпульс». Телефон для запису: +38 (067) 612-30-09.

#автоімпульсдніпро #автоімпульс #автоимпульс #автосервіс #mazda #моторнаолива #5W30 #0W20

СЛІДКУЙТЕ ЗА НАШИМИ НОВИНАМИ